De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Iedereen die ook maar een beetje van lezen houdt gaat in maart een dagje uit in de boekwinkel. Koop je voor €15 aan boeken, dan krijg je het Boekenweekgeschenk van Lize Spit cadeau. Voor een klein prijsje neem je ook het Boekenweekessay van Raoul de Jong mee, een actuele kijk op het jaarlijks wisselende thema van de Boekenweek.

Op 24 maart vindt in de OBA Olympisch Kwartier aan de Laan der Hesperiden, een literaire lunch plaats met gratis toegang.
Greet Bosch zal een verhaal presenteren: ‘De laatste bloem van Joaquin Fuentes’ van Murat Isik.
 
– Hoe zijn we in staat om op de aarde samen te leven en in ­iedere fase inhoud en betekenis te geven. –
 
We ontmoeten elkaar, de firma Koeman zorgt voor de heerlijke broodjes en de Oba biedt ons de ruimte en presenteert ons drankjes tijdens de lunch.
 
Merik van der Torren, onze buurtdichter, presenteert een gedicht over het thema.
 
En we informeren elkaar over buurtactiviteiten 
 
De Boekenweek begint op zaterdag 11 maart 2023.
Het boekenweekgeschenk is geschreven door Lize Spit, het heet De eerlijke vinder.

De eerlijke vinder is een verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen. Ga tijdens de Boekenweek, 11 t/m 19 maart, naar de boekhandel en krijg bij aankoop van € 15 aan boeken, De eerlijke vinder van Lize Spit cadeau!
 
Lize Spit (1988) schrijft scenario's, proza en poëzie. Ze publiceerde in verschillende literaire tijdschriften en treedt geregeld op.
 
In Boto Banja neemt Raoul de Jong ons mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers die hun stemmen lieten klinken – of de wereld daar nou klaar voor was of niet. Boto Banja is spe­ciaal geschreven bij het Boeken­weekthema ‘Ik ben alles’ en ligt vanaf 11 maart voor € 5 in de boekhandel.
Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad en publiceerde acht boeken. 
 
Het boekenweekgedicht is dit jaar geschreven door Tsead Bruinja. Het gedicht verschijnt in zowel Nederlands als Fries en geeft de meerdere versies van het ‘zijn’ weer die ook met het Boekenweekthema ‘Ik ben alles’ belicht worden.
Het Boekenweekgedicht is gedrukt op een linnen tas, deze krijg je cadeau tijdens de Boekenweek in de boekhandel en bibliotheek. 
 
Tsead Bruinja (Rinsumageest, 1974) publiceerde sinds 2000 verscheidene bundels in het Fries en het Nederlands.