Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen op pad

29 oktober 2021, 09:30 - 17:00

SAMEN OP PAD MET JE BUURTGENOTEN

Op vrijdag 29 oktober a.s. wordt i.s.m. Buurt in beweging (Bertelmanplein), Stadsdorp Olympia en Combiwel, een uitje georganiseerd voor en door buurtbewoners. Dit uitje is bedoeld om elkaar te leren kennen, met elkaar plezier te hebben etc. etc.

We vertrekken lekker vroeg (9.30 uur) met een bus van de GroenGrijs organisatie vanaf het Stadionplein.

De chauffeur brengt ons dan naar hartje Utrecht. Ervaren stadsgidsen zullen ons opwachten en samen gaan we dan Utrecht verkennen. De stadsgidsen brengen ons naar bijzondere plekjes en zullen ook bijzondere verhalen hebben. We zullen de groepen verdelen, zodat een ieder in zijn / haar tempo deze rondwandeling kan maken.

Na deze ontdekkingstocht moeten we ook aandacht besteden aan samen op het terras dan wel in een restaurant te zitten. We gaan eten in een leuk restaurantje, wellicht aan de Oude Gracht.

Na deze lunch gaan we de bus weer in en die brengt ons dan naar Kasteel de Haar in Haarzuilens.

 

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland! Het middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Naast het kasteel is er een groot park en de tuinen. Lanen en slingerende routes doorkruisen het park en de tuinen op verschillende manieren. Het parkbos en de voormalige menagerie bieden een aantrekkelijke besloten wandeling. Daarnaast bieden ook het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide bij de vijver aantrekkelijke bestemmingen. De geometrische tuinen – zoals de rozentuin – zorgen voor een uiteenlopende geur-, vorm- en kleursensatie. We hebben drie stijltuinen: De rozentuin, De Romeinse tuin en het Grote Court. Het park kent een doolhof, een kruisvijver en een hertenkamp.

Helaas komt er aan alle leuke dingen ook een einde. Rond een uur of 4 in de middag stappen we weer in de bus, die ons op het Stadionplein afzet.

De kosten voor deze bijzondere dag met je buurtgenoten zijn bewust laag gehouden: € 1,00. Drankjes e.d. buiten de inbegrepen lunch zijn voor eigen rekening.

Opgeven: metdebuurtopstap@gmail.com uiterlijk zondag 17 oktober 2021 o.v.v. naam en mobiel nummer (wordt alleen eventueel gebruikt op vrijdag 29 oktober)

Gegevens

Datum:
29 oktober 2021
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie: