Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenking Amstelveenseweg

4 mei 2020, 19:00 - 20:00

Aanpassing 4 mei herdenking Amstelveenseweg
Vanwege de corona-crisis wordt de jaarlijkse bijeenkomst ter herdenking op 4 mei bij het monument aan de Amstelveenseweg vervangen door een film die te zien zal zijn op Facebook en YouTube.

Op deze kanalen, beide onder de naam ‘Herdenking Amstelveenseweg’, wordt vanaf 4 mei ’s avonds een korte film vertoond. Met deze film herdenken we het drama dat zich hier afspeelde in 1945. Met dezelfde sprekers en muziek die al geprogrammeerd stonden.

Het monument, dat geplaatst is tegen de buitenkant van het hek van het Vondelpark, gedenkt de dood van de verzetsstrijders die hier omkwamen in een vuurgevecht met Duitsers op 7 mei 1945, dus enkele dagen na de bevrijding. De eerste herdenking was al in 1946 en wordt sindsdien jaarlijks georganiseerd door een comité van buurtbewoners. Om deze traditie voort te zetten, ook in deze bijzondere tijd, hebben wij besloten om een film te maken waarin ook dit jaar kinderen een verhaal vertellen, verschillende sprekers optreden, waaronder René Kok van het NIOD. Dit alles wisselen wij af met sfeervolle muziek. Als u de film op tijd start kunt u vlak voor de twee minuten stilte om 20:00 uur de gebruikelijke taptoe hoeren. Ook ná de herdenking kan de film voorlopig bekeken worden.

Bekijk de film via Facebook óf YouTube.

Buurtcomité Herdenking Amstelveenseweg

Gegevens

Datum:
4 mei 2020
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie: