Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Buurtfeestconcert!

10 december 2022, 20:00 - 21:30

Zaterdag 10 deecember 2022, aanvang 20.00, Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14, Amsterdam
Toegang gratis (donaties welkom), Borrel na afloop.
Op zaterdag 10 december is het feest in de Willem de Zwijgerkerk. Behalve dat de feestdagen naderen is dit ook nog het tiende buurtconcert in onze serie! Dit trotse moment vieren wij graag met een muzikale potpourri, met geweldige professionele musici uit de buurt die optreden in diverse stijlen en samenstellingen.
Met een strijkkwartet als huisband klinkt deze avond alles van barok tot tango en pop. Violisten Jeannine Caland en Eduardo Paredes Crespo (Turnerstraat) en Ian de Jong (Sportstraat) zijn al meerdere keren te horen geweest bij de buurtconcerten van o.a. New Phoenix Ensemble, Trio 258 en Duo C&C. Zij zullen zowel Antonio Vivaldi’s Winter uit de Vierjaargetijden uitvoeren als Astor Piazzolla’s tangomeesterwerk Invierno Porteño (Winter in Buenos Aires). Bij dit concert wordt het ensemble aangevuld door de in Amsterdam-opgeleide cellist Giorgos Kotsiolis, die vast samen musiceert met Eduardo in zijn ensemble het Hydra Quartet.
Zangeres/gitariste Mirjam Simons (Hygiëaplein), zal meerdere pop- en jazzliedjes in het teken van de winter en Kerstmis aan u voordragen. Mirjam was al eerder te horen bij het allereerste buurtconcert ‘Een Muzikale Potpourri’ in september 2021, en sindsdien bij verschillende culturele evenementen in de Willem de Zwijgerkerk. Deze avond zal zij samen met het strijkkwartet worden begeleid door Takis Grammatikopoulos (Willaertstraat). Deze veelzijdige toetsenist was afgelopen oktober te horen met zijn ensemble Tombaz, die  tieb een opwekkende, cabarateske muzikale ode aan het Istanboel van de jaren 1930 brachten.

Tenslotte zullen er fragmenten klinken uit Georg Friedrich Händels geliefde Messiah. De Atheense klassieke sopraan Olga Grammatikopoulou, tevens nicht van Takis Grammatikopoulou, woonde bij aanvang van haar masteropleiding aan het Conservatorium van Utrecht enkele maanden bij haar oom in de Willaertstraat. Zij is ontzettend verheugd om voor haar allereerste Nederlandse buurtgenoten op te mogen treden. Olga is tegenwoordig actief als solozangeres binnen Nederland, met o.a. de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Bij deze aria’s van Händel zal zij begeleid worden door Takis op spinet en het strijkkwartet.

Het concert is gratis toegankelijk (hoewel een cash/digitale donatie altijd mag!), duurt ongeveer een uur zonder pauze en wordt gevolgd door een borrel, waarbij muziekliefhebbers de musici en elkaar beter kunnen leren kennen. Hoewel het een buurtconcert is, zijn muziekliefhebbers van buiten de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt natuurlijk ook van harte welkom! Reserveren (niet verplicht) kan door te mailen naar info@buurtconcert.nl. De musici verheugen zich op uw komst!

Gegevens

Datum:
10 december 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Willem de Zwijgerkerk
Olympiaweg 14
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps