Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Buurtconcert: Ricciotti Ensemble

7 mei 2022, 13:00 - 15:00

Bij het zesde buurtconcert op zaterdagmiddag 7 mei zijn wij ontzettend blij om het 43-koppige Ricciotti Ensemble te mogen verwelkomen in de Willem de Zwijgerkerk. Dit jonge ‘straatsymfonieorkest’ presenteert diverse muziekstijlen (van klassiek tot pop, jazz en wereldmuziek) op hun kenmerkende, feestelijke, laagdrempelige manier. Het orkest bestaat uit Nederlandse en buitenlandse musici woonachtig door het hele land. Altviolist Hugo Bouma, zoon van Margo Fontijne (die in maart een prachtig buurtconcert gaf met haar Ensemble Corona) groeide op aan het Olympiaplein, en buurtconcert-organisator Ian de Jong mocht van 2011-2016 het orkest aanvoeren als concertmeester.

Met hun strijdkreet ‘Overal en voor iedereen!’ past het idee van een verbindend concert voor de buurt perfect binnen de muzikale visie van Het Ricciotti Ensemble. Aldus het orkest: ‘In een polariserende wereld waarin groepen mensen langs elkaar heen leven en verschillen zichtbaarder worden, gelooft het Ricciotti in saamhorigheid door muziek. Wij geloven dat muziek een diepe vorm van communicatie tot stand brengt en verbroederend werkt.’ Het orkest speelt voor allerlei publieken en vaak op plekken waar symfonische muziek normaal niet klinkt, dus voor voorbijgangers op de Dam maar ook voor scholieren, asielzoekers, gedetineerden en ziekenhuispatiënten. Hun muzikale missie brengt hen ook regelmatig naar het buitenland, met tournees naar o.a. Cuba, Bosnië, Suriname, Brazilië, Turkije en Polen.

Tijdens hun Regenboogtournee van 5 tot 10 mei viert het orkest diversiteit in gender en seksualiteit. Samen met hun solist, levenskunstenaar Rikkert van Huisstede, die liefdevol en confronterend hokjes omver zingt, vertolken zij de muziek van (queer) kunstenaars oud en jong. Grootheden uit de klassieke muziek Tsjaikovski en Saint-Saëns komen aan bod. Ook artiesten als Prince en liedjesschrijvers als Annie M.G. Schmidt, die de onderwerpen bespreekbaar maakten, passeren de revue. Luke Deane, ook wel bekend als zijn artistieke alter ego Lisa, componeerde speciaal voor deze tour een nieuw werk.

Dit middagconcert (aanvang 13:00) duurt een uur zonder pauze, is gratis toegankelijk (hoewel cash donaties welkom zijn) en wordt gevolgd door een receptie. Het orkest verheugt zich op uw komst! Iedereen is welkom, ook van buiten de buurt.

Gebruikbuurtconcert.nl/ricciottiensemble om te reserveren of stuur een mail naar Ian de Jong, info@buurtconcert.nl

Zaterdag 7 mei 2022, aanvang 13.00 uur
Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14, Amsterdam
Toegang gratis (cash donaties welkom!) Borrel na afloop.

Gegevens

Datum:
7 mei 2022
Tijd:
13:00 - 15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Willem de Zwijgerkerk
Olympiaweg 14
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps